Huishoudelijke hulp

Wassen & Strijken

Boodschappen

Koken

Afwassen

Stofzuigen

Dweilen

Ramen lappen

Goed gezelschap!

Ondersteuning in huishouden

De meeste gemeenten maken hierin onderscheid tussen twee vormen van hulp bij het huishouden namelijk;

  • De eerste is eenvoudige vorm wat betrekking heeft op gewone dagelijkse hulp in de huishouding, zoals wassen draaien, stofzuigen, ramen lappen en boodschappen doen. Deze vorm lijkt op wat vroeger ‘alfahulp’heette.
  • De tweede is een uitgebreide vorm van hulp bij het huishouden heeft niet alleen betrekking op de dagelijkes huishoudelijke klussen, maar ook op ondersteuning bij het voeren van een zelfstandig huishouden.

U kunt door ziekte, ongeval of ouderdom niet meer of (geheel) zelfstanig het huishouden doen, dan komt u wellicht in aanmerking voor huishoudelijke verzorging. Ramen zemen, bedden verschonen, dweilen of stofzuigen wordt voor u te zwaar dan is hulp bij het zwaarder huishoudelijk werk een oplossing.

Met name mensen die niemand hebben die het huishoudelijke werk kunnen overnemen is hulp bij het huishoudelijk werk een prima uitkomst. Een gehandicapt kind in uw gezin is een zware taak en brengt extra belasting met zich mee. Ook hierin kunnen wij u ondersteunen in de huishouding

Onze medewerkers nemen uw huishoudelijke taken van u over. Stofzuigen, afwassen, bedden opmaken, wassen, strijken, boodschappen doen of koken zijn voorbeelden van huishoudelijke taken die onze medewerkers voor u kunnen uitvoeren.

Neem vrijblijvend contact met ons op